Simone de Jong gaf vorm aan het project ‘Klein leed’ in een stille straat in Leiden.

Achter elke deur in deze straat worstelde wel iemand met klein leed dat tijdens het project zichtbaar werd doordat de bewoners van de straat lieten zien hoe zij hier in het leven het allerbeste van maakten.

De bezoekers maakten kennis met de vrouw die de zee miste, haar buurman die heimwee had naar zijn vakantieadres en hun overbuurvrouw die nooit op hoge hakken had leren lopen.

Aan sommige deuren in de straat werden producten verkocht die hielpen om klein leed te verzachten en het leven te veraangenamen, maar er werden ook gratis en voor niets waardevolle tips, gebruiksaanwijzingen en instructies gegeven om voortaan optimaal met klein leed om te gaan.

De hele straat stond dagenlang bol van de tips hoe je er in het leven het allerbeste van maakt, zoals wat je kunt doen als je koude handen krijgt bij het lezen van een boek in bad, je sinds je zelfstandig ondernemer bent geworden je collega’s ontzettend mist of het vogelhuisje in je tuin nooit en te nimmer door een vogel wordt bezocht.

Klein leed is goed te dragen, omdat we het in de schaduw van groot leed relativeren met een glimlach en er vaak een originele oplossing voor bedenken waar we het vaak niet over hebben. Het project ‘Klein leed’ maakte deze verborgen wereld eenmalig zichtbaar in de Dwarsbolwerkstraat.

In de winkel ‘Gloria’ van Simone de Jong op deze website vindt u het boekje 'Klein leed' van dit luisterrijke project dat u nog steeds aan kunt schaffen. In de winkel kunt het werk werk 'Klein leed’ ook huren als luisterinstallatie.

Deze installatie bestaat uit drie (of twee) stoeltjes met koptelefoons die u kunt huren voor diverse gelegenheden.
De installatie kan wachtkamers of ontvangstruimtes op een onverwachte verrassende manier opluisteren. Gun uw bezoekers een mooi moment. Gun ze een glimlach om het herkenbare kleine leed, met alle oplossingen van dien.

Alle producten behorend bij het project 'Klein leed' zijn verkrijgbaar in Winkel Gloria, zoals een altaartje voor uw voordeur, een leesbrilkoord waardoor uw leesbril een sieraad wordt, vuurpotten die uw jeugd doen herleven en schelpen waarin u de zee kunt horen.

Het is er allemaal, in Winkel Gloria