Project - Oorverdovende stilte -

Voor het project 'Oorverdovende stilte' was een straat in Leiden het decor waarin verhalen werden onthuld en ontboezemingen werden gedaan aan de hand van voorwerpen en sporen die zich in de straat bevonden.

Tijdens het 'sporenzoeken' hoorden bezoekers onder andere het verhaal achter de krassen op een voordeur, van groene verfsporen op een oude muur en een paar meter verder het ontroerende levensverhaal van de man bij wie het balkon op een dag spontaan afbrak. Op de hoek van de straat hoorde men de herinneringen aan de hond die hartverscheurend kwijt was en het verhaal van de veel te grote kinderwagen.

In de straat was niets wat je dacht dat het was. Een barst in een raam is volgens Simone de Jong en Tineke Schriek niet zomaar een barst. Het kan een verhaal zijn over levensgrote herinneringen, heimelijke verlangens en ontroerende pijn door onvervulbare hartenwensen.

Ter ere van het project is een boekje uitgegeven met de foto's van de voorwerpen en sporen in de straat en de bijbehorende verhalen. Het boekje 'Oorverdovende stilte' is, als het op voorraad is, te koop in winkel 'Gloria'.