Project - Stil genoegen -

In samenwerking met beeldend kunstenaar Tineke Schriek gaf Simone de Jong vorm aan het project 'Stil genoegen'.

'Stil genoegen' is een luisterinstallatie die bestaat uit drie stoeltjes en drie koptelefoons. Al luisterend word je deelgenoot van diverse stille genoegens, een jaar lang verzameld door beide kunstenaars.

De dingen waar je in het leven genoegen aan beleeft kunnen heel klein, maar groots in beleving zijn en worden vaak niet besproken omdat ze zo eigen of eigenaardig zijn. Beide kunstenaars wilden deze verborgen wereld zichtbaar maken en verzamelden in het kader van dit project lange tijd stille genoegens in hun familie en vriendenkring en brachten het onderwerp met vreemden ter sprake. Dit leverde een indrukwekkende hoeveelheid stille genoegens op.

Stille genoegens die te maken hebben met prikken in een vacum pak koffie, zon die door flaporen schijnt, minimarsjes eten onder de douche en bukken voor spinnenwebben. Bezoekers van het project kregen de kans om te horen wat altijd onbesproken bleef.

In de winkel 'Gloria' op deze website vindt u een CD en een boekje van dit project dat u aan kunt schaffen.

Het werk 'Stil genoegen' wordt regelmatig tentoongesteld. U kunt het ook huren voor bepaalde gelegenheden of ter opluistering van bijvoorbeeld uw wachtkamer of ontvangstruimte. Onlangs was het werk nog te zien in de Grote Kerk in Den Haag tijdens n van de manifestaties van 'Kanker in beeld'.